Ájult rajongókat hagytak az öltözőben a Balaton Sound fellépői

A kanadai DVBBS együttes már távozott a fesztiválról, amikor a takarítók felfedezték a két eszméletlen lányt.

Az elektronikus zenét játszó duó – a holland származású kanadai terstvérpár, Christopher és Alexandre van den Hoef – szombaton kora este lépett fel a Balaton Soundon. A koncerten az első sorban álló rajongó lányok közül ki is választott magának kettőt az együttes két huszonéves tagja. Nem csak a színpadra hívtak fel, hanem a backstage-be is magukkal vittek őket. 

A buli után a kanadaiak elindultak Budapestre, hogy onnan a következő, vasárnapi koncertjükre, Németországba repüljenek. A fesztivál személyzetének nagy meglepetésére a kanadaiak öltözőként használt lakókonténerében két lány hevert a földön. 

 – Azonnal mentőt hívtak hozzájuk, na­gyon gyorsan ki is értek. Azt mondják, az egyik lány édesanyja percekkel ezután már tudomást szerzett a dologról, azonnal rendőrt hívott, feljelentést is tett - árulta el a Borsnak egy informátor. 

A rendőrségnek a repülőtéren sikerült elérniük a DVBBS-t, de arról, hogy lett-e következménye a dolognak, vagy sikerült tisztázni magukat, nincs információnk. A Somogy Megyei Rendőr-fôkapitányság sajtóosztálya azt ígérte a bulvárlapnak, hogy hétfőn ad tájékoztatást az ügyben.

A Sound szervezői azonban az eset után nem szeretnék, ha a zenekar a Szigeten is fellépne. 

– A kanadai DVBBS duó szombati, kora esti koncertje alatt a zenekar tagjai a rajongótáborból néhány lányt hívtak fel a színpadra, majd a koncert után a backstage-be és az öltözőjükbe is – tájékoztatta a Borsot a szervező iroda munkatársa. – Később, amikor már a zenekar elment, kollégáink az öltözőben hagyott, rosszul lévő lányokra lettek figyelmesek, emiatt azonnal értesítették a Sound egészségügyi szolgálatát, majd a rendőrséget is. A lányok a zenekar vendégeként voltak ott, beszökni nem lehet, szigorúan védik ezt a területet. A formáció szigetes koncertjét a történtek miatt le­mondtuk. 

A DVBBS egyébként visszatérő vendég, tavaly és tavalyelőtt is játszott a Balaton Soundon. A tavalyi buliról készült hangfelvételt ide kattintva lehet meghallgatni, tavalyelőtt pedig a Twitteren áradoztak arról,. milyen jól sikerült az első magyarországi koncertjük. A Twitteren az utolsó bejegyzésük július 9-i .Great things are coming (Nagy dolgok jönnek) – írták.

Az Index kérdésére hétfőn a rendőrség azt közölte, hogy vasárnap a Siófoki Rendőrkapitányságon négy férfit előállítottak, és közülük háromnál pozitív eredményt hozott a kábítószer-gyorsteszt. Őket kábítószer-birtoklás gyanúja miatt, a negyedik embert tanúként hallgatták ki. A külföldi férfiak szabadlábon védekezhetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.