Agyonverte munkatársát, tizenhat évet kapott

Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy jánoshalmi férfit, aki 2014 őszén brutálisan agyonverte munkatársát.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek a 38 éves férfit.

A sértett és a vádlott 2014 nyarától egy fakitermeléssel foglalkozó jánoshalmi vállalkozónál dolgozott, és jó munkakapcsolat alakult ki köztük.

A vádlott 2014 októberében észrevette, hogy eltűnt ötezer forintja, a sértettre gyanakodott, de mivel nem volt bizonyítéka, nem vonta őt kérdőre.
November 10-én egy harmadik munkatársukkal a vádlott tanyáján dolgoztak, és estére berúgtak. A sértett elaludt, erre a vádlott kitalálta, hogy megpróbálja lopáson kapni. Bankjegyeket rakott ki az asztalra, majd alvást színlelt. Miután a sértett felébredt, az asztalról magához vett egy ötezer forintost. Ezt látva a vádlott felugrott, szidalmazni és ütlegelni kezdte a férfit.

Munkatársuk megpróbálta visszatartani a vádlottat, a sértett pedig igyekezett elhagyni a házat, de bántalmazója utána ment, és folytatta ütlegelését. A vádlott a már magatehetetlen áldozatot kihúzta az udvarra, és tovább rugdosta, ütötte. Miután a sértett elvesztette az eszméletét, a vádlott szólt munkatársának, hogy vigyék el a férfit a tanyáról. A haldokló férfit előbb egy bozótos területre vitték, majd másnap a holttestet egy használaton kívüli kútba dobták. Az áldozat maradványait november 22-én találták meg.

A vádlott még 2013-ban vett egy házilag visszaélesített kispuskát, egy pisztolyt és több mint ezerhatszáz lőszert. A gyilkosság után a fegyvereket és a töltényeket elásta, de azokat a rendőrök megtalálták.
Az eljárás során a vádlott beismerő vallomást tett.

A vádlott munkatársát bűnpártolás és segítségnyújtás elmulasztása miatt jogerősen három és fél évre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.