Agyonverte, majd bőröndbe tuszkolta leendő anyósát

18 év börtönre ítélte az indonéz bíróság azt a 21 éves amerikai fiút, aki tavaly augusztusban gyilkolta meg barátnője anyját.

Tommy Schaefer barátnőjével, Heather Mackkel és a lány anyjával Balin nyaralt,  amikor a pár bejelentette, hamarosan gyerekük születik.  A 62 éves Sheila von Wiese Mack nem fogadta túl jól a hírt, és a fiúnak esett.

A 21 éves Schaefer a vita hevében megragadta a közelben heverő gyümölcsös tálat, majd az asszonyra támadt. A bíróságon önvédelemre hivatkozott. „Bár teljes mértékben vállalom a tettemért a felelősséget, nem vagyok gyilkos” - mondta a Reutersnek.

A nő holttestét egy bőröndbe gyömöszölve, egy hotel mögött parkoló taxiban találták meg augusztusban. A chicagói fiatalokat nem sokkal később tartóztatták le, addigra már átköltöztek egy másik hotelbe. Kedden mind a kettőjüket bűnösnek találta a denpasari kerületi bíróság.

Schaefer 18 évet, barátnője 10-et kapott. Made Suweda bíró azt mondta, az ítélethozatalnál figyelembe vette, hogy Heather Mack nemrég adott életet gyermekének, „akinek szüksége van az anyjára”. A fiúval kapcsolatban közölte, szadistának tartja a bűncselekményt.

A tárgyaláson kiderült, hogy a lány és az anyja kapcsolata korántsem volt felhőtlen. Gyakran veszekedtek, a rendőrök is sokszor megfordultak chicagói otthonukban. Rendőrségi jelentések szerint lánya többször is megütötte Sheila von Wiese Macket. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.