Ágyneműtartóban rejtegette fegyvereit a ravazdi férfi

Jász-Nagykun-Szolnok és Győr-Moson-Sopron megyében fegyvereket foglaltak le a rendőrök csütörtökön kora reggel, előbbi helyen kábítószergyanús anyagokat és azok előállításához, terjesztéséhez használatos eszközöket is találtak – közölte péntek reggel a rendőrség a police.hu-n.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a járőrök elfogták és előállították csütörtökön kora reggel azt az 57 éves ravazdi férfit, aki két puskát és több száz lőszert tartott engedély nélkül otthonában. A járőrök a fegyvereket és a lőszereket későbbi szakértői vizsgálat céljából lefoglalták – szerepel a tájékoztatásban

A nyomozók csütörtökön kora reggel házkutatást tartottak, miután lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a férfi engedély nélkül tart lőfegyvereket ravazdi otthonában. A gyanúsított tagadta, hogy bármilyen illegális eszköz lenne a tulajdonában, ennek ellenére a rendőrök két puskát és több száz lőszert találtak egyik szobájának ágyneműtartójába rejtve – olvasható a közleményben.

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Győri Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt nyomoz.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője péntek az MTI-t arról tájékoztatta, hogy több hónapos nyomozást követően csütörtök hajnalban több kisújszállási helyszínen tartottak házkutatást a rendőrök. A nyomozók lőfegyvereket vagy annak utánzatait, lőszereket, kábítószergyanús anyagokat és kábítószer-kereskedelemhez használatos eszközöket találtak.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogtak egy 20 éves kisújszállási férfit csütörtök hajnalban, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, majd indítványozták előzetes letartóztatását – közölte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.