Agyba-főbe verték az Omega zenészeit

A zenekar tagjai egy vidéki fellépés után már Budapesten szerettek volna hazajutni taxival. Nem értik, hogyan és miért, de egy taxis két zenészt, a dobos Debreczeni Ferencet és a billentyűs Benkő Lászlót alaposan megverte.
A zenészek vasárnap hajnalban a szokásos helyről, a XI. kerületi Hengermalom és Hercegprímás utca sarkáról indult mindenki hazafelé. Kóbor János a saját autójával, de a többiek taxit hívtak.

– Már fél órája vártunk, amikor betelefonáltam, hogy miért nem jön a kocsi, amikor több is elhajtott előttünk. Éppen a telefonon beszéltem, amikor egyszer csak megállt a taxi, és láttam, hogy a 30–40 év közötti, hatalmasra kigyúrt sofőr ököllel üti Cikit – mondta a Blikknek Benkő László, aki azonnal barátja segítségére sietett.

Benkő elmondása szerint a taxis ütötte-rúgta, ahol érte őket, azt sem tudja, ki hívta ki a rendőrséget és a mentőket. A sérült zenészeket a Fiumei úti baleseti sebészetre szállították, ahonnan vasárnap délelőtt saját felelősségükre távoztak. A 66 éves Debreczeninek a bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra, míg a 71 éves Benkőnek a jobb tenyere és a bokája sérült.

A két omegást vasárnap délután 4-kor hallgatták meg a rendőrségen, korábban a taxis kihallgatása folyt.

– H. Zoltán budapesti lakost gyanúsítottként hallgatta ki a XI. Kerületi rendőrkapitányság. A férfi ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás, de őrizetbe nem vették - tudta meg a Blikk a BRFK sajtóügyeletétől.

Mást állít a taxis

Az egyik rádióadó reggeli műsorában megszólalt a gyanúsított férfi. aki azért telefonált be, mert feldühítette, hogy a zenészek nem tudják, miért pattant ki az autóból. A taxis elmondása szerint a központtól kapott egy címet, amit nagyjából kettő perc alatt ért el. Mint elmondta, Benkő László behajolt az autóba és közölte, hogy nekik nem kell taxi és megpróbálta különböző jelzők kíséretében elküldeni onnan - írja a propeller.

A sofőr szerint a zenész nem volt józan és elsősorban a 20 perces várakozást kifogásolta. Felhívta a diszpécsert és elmondta, hogy elhagyja a helyszínt, mert az utasok nincsenek olyan állapotban, hogy elvigye őket. A sofőr elmondása szerint Benkő átment az autó bal oldalára, és arcon ütötte őt, a taxis erre kiszállt az autóból, szerinte ekkor estek neki mindketten és ebből adódott a verekedés.

A műsorban Benkő László is megszólalt, de nem akart egyszerre műsorba kerülni a taxissal, mert szerinte nem lehet vele beszélni. A zenész szerint H. Zoltán fel sem fogja, hogy mit követett el. Benkő azt állítja, rengetegszer telefonáltak a diszpécsernek, hogy hol van már az autó, amit hívtak és mint mondta, egyáltalán nem ittak. Hozzátette, hogy nem ő kerülte meg az autót, nem hajolt be az autóba, az a Debreczeni Ferenc volt. Véleménye szerint ekkor törte el H. Zoltán a férfi orrát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.