Agorofóbiája miatt húsz évig nem ment ki az utcára

Húsz év után merészkedett az utcára egy agorafóbiás brit nő, miután az interneten egy "segíts magadon" kurzus anyagára bukkant.

A negyvenéves South Shields-i illetőségű Sue Curtis élete felét töltötte a négy fal között. Az asszony azután zárkózott be,  hogy 1989-ben súlyos pánikrohamok törtek ki rajta. Volt olyan nap,  hogy 15-20 alkalommal hatalmasodott el rajta a pánikszerű félelem. Az agorafóbia olyannyira úrrá lett rajta, hogy 2000-ben lakása nappalijában mondta ki a boldogító igent férjének - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.

Most mindössze hat hét kellett, hogy a kétgyermekes anya, miután  megfelelő tanácsokra bukkant az interneten, kimerészkedjen az  utcára, amelyhez egyébként a kedvet a Google Map Streeet View  szolgáltatása hozta meg. Az utóbbi években az asszonynál a tériszonyhoz egy sor más fóbia  is társult. Így Sue Curtis irtózott a hajmosástól, a fogmosástól, de  attól is, hogy felkeljen. Életében egycsapásra megváltozott minden,  amikor felfedezte az interneten a tanácsokat, s lépésről lépésre  elvégezte a gyakorlatokat.

"Végigcsináltam a gyakorlatokat, s megtanultam leküzdeni a  szorongásomat" - magyarázta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.