Agárdi tragédia: a szülők kapcsolati hálóját vizsgálják

A Blikk információi szerint könyveket, számítógépeket, kamerafelvételeket, dokumentumokat foglaltak le a rendőrök abban az agárdi családi házban, ahol egy másfél éves kisfiút halálra éheztettek szülei.

A bulvárlap úgy tudja, a számítógép memóriájában a szakértők arra keresik a választ, kikkel kommunikáltak a szülők, akiktől esetleg útmutatást kaphattak gyermekük éheztetéséhez, illetve milyen internetes oldalakat látogattak. A híváslistákat is ellenőrzik.

A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították

A gyanú szerint F. Benjamin halálát nem egyszerű szülői gondatlanság okozta, sokkal valószínűbb, hogy F. Balázs (34) és felesége, E. Ildikó Rebeka (36) tudatosan éheztette a kisfiút.

– A szülők teljesen elzárkóztak a külvilágtól, alternatív életmódot éltek, ami azt jelenti, hogy megtagadták a társadalom által elfogadott dolgokat, mint például a gyógyszereket és bizonyos élelmiszereket. Ehhez azonban a velük egy háztartásban élőknek asszisztálniuk kellett – mondta a lap rendészeti forrása, aki hozzátette: vizsgálják a szülők beszámíthatóságát is. A lefoglalt tárgyak pedig abban segítenek majd a nyomozóknak, hogy melyek voltak az előzményei a gyermek halálának, mi vezetett odáig, hogy a nyilvánvaló intő jelek ellenére hagyták meghalni Benjámint.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, egy hete meghalt egy másfél éves kisfiú a Fejér megyei Agárdon. A gyermeken a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni, halálát krónikus alultápláltság okozta, vagyis éhen halt.

A szülőket csütörtökön hallgatták ki, majd harminc napra előzetes letartóztatásba kerültek, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják őket. A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a Fejér megyei tiszti főorvos szakfelügyeleti vizsgálatot indított a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében. A megyei tiszti főorvos megvizsgálja, hogy a területi védőnő – mint alapellátást végző egészségügyi szolgáltató – a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett-e. Eredmény ezen a héten várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.