Adjon nevet a kisoroszlánnak!

Már nem lehet simogatni a pécsi állatkert kisoroszlánját, a kölyök viszont még névadásra vár, amiben a látogatók ötletei lesznek a döntőek.

Februárban érkezett meg a pécsi állatkertbe egy hím oroszlánkölyök a nyíregyházi vadasparkból. A kölyök hamar a közönség kedvencévé vált, mivel az elmúlt időszakban nem csak látható, hanem simogatható is volt Pécs belvárosában, a Munkácsy utcai terráriumban.

Szatyor Miklós, a pécsi zoo igazgatója a Dunántúli Naplónak elmondta, a kis állat érdekében véget ért a simogató, de ez nem azt jelenti, hogy a látogatóknak teljesen el kell szakadniuk kedvencüktől. A kis oroszlánnak ugyanis még nincs neve, a névadás feladata a látogatókra vár. Első körben április 10-ig várják a névjavaslatokat az oroszlanfiu@t-online.hu címre.

Ebből a tíz legjobbat választják ki, majd ezekre április 16-tól április 21-én délig lehet szavazni az egyik belvárosi üzletház közösségi oldalprofilján (facebook.com/arkadpecs). Az ünnepélyes névadó ugyanis az üzletházban lesz április 21-én, szombaton 16 órakor, az állatkert kiállítási helyszínén. Érdemes szavazni, a győztes névadó ugyanis ajándékot kap – persze nem a kisoroszlánt lehet hazavinni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.