Acélbottal kényszerítette vallomása visszavonására

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki egy férfit, akit két bűncselekmény elkövetésével vádolnak. A megalapozott gyanú szerint életveszélyesen megfenyegette és bántalmazással kényszerítette az első bűnügyben ellene valló férfit, hogy terhelő vallomását vonja vissza.
Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írja, hogy az ügy sértettje 2014 nyarán tett egy másik büntetőeljárásban terhelő vallomást a gyanúsítottra, akinek miután ez tudomására jutott, fenyegetéssel arra kényszerítette a férfit, hogy vonja vissza a vallomását, és az erről készült jegyzőkönyvet mutassa be neki.

A gyanúsított egy teleszkópos acélbottal bántalmazta a férfit, hogy így nyomatékosítsa a fenyegetését. A megfenyegetett férfi félelmében engedelmeskedett, ezért 2015. július 15-én megjelent a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, hogy visszavonja a vallomását. Tanúvallomása során azonban feltárta a tette valódi okát, és az ellene elkövetett bűncselekményt.

A Terrorelhárítási Központ a nyomozó ügyészekkel összhangban megszervezte a gyanúsított elfogását, akinek gépkocsijában egy csaknem 50 centiméter pengehosszúságú tőrös botot találtak. A fegyvert a hatóság lefoglalta, a férfit előállították.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.  

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.