Acélbetétes cipővel rúgta a földön fekvő rendőrt

Többéves börtönre ítélte a rendőrjárőrre 2011-ben intézkedés közben rátámadó férfiakat kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével a Budapest Környéki Törvényszék - közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Koszta János közleménye szerint az elsőrendű vádlott hat évet kapott hivatalos személy elleni erőszak, maradandó fogyatékosságot okozó és könnyű testi sértés miatt, három társát hároméves börtönnel sújtotta a bíróság hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt.

A vádlottak 2011. október 12-én az esti órákban egy érdi kocsmában italt fogyasztottak, majd hangoskodva autóba szálltak, ám az Érdi Rendőrkapitányság két rendőre járőrözés közben felfigyelt rájuk, és megállította járművüket.

Amikor a rendőrök megkezdték az intézkedést, kiderült, hogy a vezetőnél nincsenek iratok. A kiszálló vádlottak egyike ütésre emelte a kezét, mire az egyik rendőr közbelépett. Ekkor az elsőrendű vádlott ököllel megütötte az egyik járőrt, aki a földre került. Ezután az elsőrendű vádlott acélbetétes cipőjével többször arcon rúgta a földön fekvő rendőrt.

Eközben járőrtársa használta a szolgálati gázsprayt, rádión segítséget kért, majd kollégája segítségére sietve elővette szolgálati fegyverét, amelyet azonban támadói megpróbáltak elvenni tőle, és azzal fenyegették, hogy lelövik.

A vádlottak csak akkor hagyták abba a verekedést, amikor több figyelmeztető lövés is eldördült.

A két megtámadott rendőr közül az egyik könnyű sérüléseket szenvedett, társának azonban eltört az arccsontja, orra és keze is.

A vád és a védelem egyaránt fellebbezett, így az ítélet nem jogerős, várhatóan a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik a büntetőper. Az elsőfokú bíróság azonban kedden, az ítélethirdetés után nyomban elrendelte a három vádlott letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.