Abramovics elkártyázott egy kisebb jachtot

Roman Abramovics pókeren eljátszott egy jachtot, s vele együtt majdnem élettársát is, aki az orosz sajtó szerint közölte: vagy ő, vagy a póker.

A Nagy-Britanniában élő orosz oligarcha, Csukcsföld volt kormányzója s jelenlegi parlamenti elnöke, a londoni Chelsea  labdarúgóklub tulajdonosa Barcelonában kártyázott, ahová csapata egy meccsére érkezett.

Abramovics egy Chelsea-meccsen
Abramovics egy Chelsea-meccsen

A veszteség nem fájhatott nagyon az árvaházban nevelkedett, 42  éves Abramovicsnak: az alig félmilliós jachtot nem is tartotta  nyilván a sajtó a flottájában, a legkisebbnek eddig a közel 50 millió dolláros Sussurót tartották.

Annál idegesebb lett élettársa, Darja Zsukova volt modell: a Moszkovszkij Komszomolec című lap keddi száma szerint követelte,  hogy Abramovics azonnal válasszon közte és a póker között.

A jelek szerint a nemrég elvált, ötszörös családapa nem örült a kilátásnak, hogy a jacht után elveszítheti kedvesét is, ezért  csendben visszavonult egy ismert internetes kaszinóba, ahol többek között a szintén dúsgazdag orosz Vlagyimir Doronyin is játszik. Ő főleg arról híres, hogy vele Moszkvában élő élettársa Naomi Campbell, a fekete párducnak becézett amerikai topmodell.

Abramovicsnak Zsukova igen drága: nemrég két focipályányi területű galériát nyitott neki Moszkva legelőkelőbb elővárosában egy költségesen átalakított buszgarázsban, s ezzel hozták összefüggésbe, hogy londoni árveréseken rekordárakon - összesen mintegy 120 millió dollárért vette meg Lucien Freud és Francis Bacon egy-egy képét, nem sokkal előbb pedig megajándékozta Darját alig 14 millió dollárért egy Giacometti-szoborral.

Bőkezűen támogatja elmaradt szülőföldjét, Csukcsföldet - saját  elmondása szerint vagy 200-300 millió dollárt költött már rá - és  sokat költ imádott jachtjaira. A tavalyi szentpétervári gazdasági fórumra a 140 millió dollárért vásárolt, 115 méteres Peloruson  érkezett. Ennek csak a fenntartása évi 12 millió dollárba kerül, s antik bútorokkal berendezett 22 kabin, fedett és nyitott medence, bankett- és táncterem, borpince, nagy konyha és két helikopter-leszállóhely várja a vendégeket.

Az Abramovics-flotta zászlóshajója a tavaly elkészült Eclipse, a világ legnagyobb jachtja. Hossza 167 méter, szélessége 21,5 méter, 9 fedélzete van, a tengernagyi lakosztály 500 négyzetméter, színpaddal, kiállítóteremmel, több ebédlővel, s van rajta egyebek mellett úszómedence, két helikopter-leszállóhely hangárral, négy motorhajó, egy kisebb futárhajó, továbbá egy 12 személyes tengeralattjáró, s a ringást hatalmas stabilizátorok küszöbölik ki.

Abramovics a világ leggazdagabb embereinek Forbes-listáján a 18. helyről tavaly óta az 51. helyre esett vissza, vagyona a brit  kimutatások szerint 40, az amerikai Forbes magazin orosz kiadása szerint mintegy 60 százalékkal csökkent egy év alatt, de még így is mintegy 10 milliárd dollárja maradt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.