YouTube-video mint bizonyíték

Az apa feltette a YouTube-ra a videót, amelyen hétéves fia vezeti az autót: a kanadai rendőrség nem gratulál hozzá

A YouTube-on fájlmegosztón szolgáltatott maga ellen bizonyítékot az a kanadai család, amely hétéves fiát engedte egy sportkocsi volánja mögé ülni.

A videót az apa készítette, aki büszkén feszített az anyósülésen, midőn megörökítette fia „hőstettét". A hátsó ülésen az anya ült a másik két gyermekkel, egy valamivel idősebb fiúval, s egy kislánnyal. A kislány az anyja ölében ült, vagyis nem volt bekapcsolva a biztonsági öv, a gyerekülés hiányáról már nem is beszélve.

- Már tudjuk, kikről van szó - mondta Chantal Mackels, a quebeci rendőrség embere, aki szerint most írják össze a vádakat a család ellen.

Mint mondta, nem volt nehéz dolguk: az apa lelkesen kommentálja a videofelvételen az eseményeket, megemlíti a fia keresztnevét, beszél az útvonalról, amelyen haladnak.

A hátsó ülésen helyet foglaló asszony a férje nevét árulja el, felszólítván, hogy ne vonja el a volánt tekerő kisfiú figyelmét.

A rendőrség azt fontolgatja, hogy nemcsak a KRESZ-szabálysértést állapít meg, hanem bűnvádi eljárást is indít.

Mint Chantal Mackels megjegyezte, már korábban is volt dolga olyan esetekkel, amikor a törvény által engedélyezettnél - 16 évesnél - fiatalabb kamaszok ültek volán mögé, ez azonban az első alkalom, amikor a vétkesek, adott esetben a büszke apa maga szolgáltatja online a bizonyítékokat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.