A Vogue nagyasszonya Obama egyik legnagyobb támogatója

Az amerikai Vogue magazin főszerkesztője, Anna Wintour, akit a divat nagyasszonya névvel is szoktak illetni, Barack Obama újraválasztásának egyik legnagyobb támogatója.

Amellett, hogy Wintour személyesen is odateszi magát a győzelem érdekében, az általa vezényelt divatlap is több mint 500 ezer dollárral támogatja az elnöki kampányt –írja az angol Vouge internetes oldala.

Anna Wintour
U.S. Vogue editor Anna Wintour attends the Burberry Spring/Summer 2009 women's collection during Milan Fashion Week September 22, 2008. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY) also see GF2E4A113WG01

A támogatók 440 nevet tartalmazó listáján négy kategóriába sorolják a lelkes finanszírozókat attól függően, hogy mennyi pénzt áldoznak a szent cél érdekében: 50-100 ezer dollárig, 100-200 ezer dollárig, 200-500 ezer dollárig, és az 500 ezer dollár fölötti kategóriába lehet bekerülni.

A Vouge nagyasszonya mellett a legbőkezűbb adakozókhoz tartozik például a Miramax mogul és Georgina Chapman férje, Harvey Wenstein is.

Az elmúlt évben Wintour adott otthont számos kampányeseménynek, beleértve egy vacsorát is saját, New York-i otthonában. A divat és sztárvilág más ismert szereplői is teljes mellszélességgel az első afroamerikai elnök mellett állnak, úgy mint Marc Jacobs, Beyoncé, Alexander Wang és Prabal Gurung.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.