A várható talaj menti fagy miatt figyelmeztetést adtak ki péntekre

A várható talaj menti fagy miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre az ország nagy részére az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

A meteorológiai szolgálat honlapján található figyelmeztetés szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megye kivételével az ország egész területére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mert a felszín közelében a hőmérséklet 0 Celsius-fok alá süllyedhet. A Bakonyban és az Alpokalján 2 méteres magasságban is fagyhat – tették hozzá.

Fehér Tamás, a meteorológiai szolgálat munkatársa az MTI-nek azt mondta: péntek hajnalban a felszín közelében lehet fagypont körüli hőmérséklet, ezzel együtt a reggeli órákban általában 1-6 fok körül alakul a hőmérséklet. Ezt követően napos idő várható, a legmagasabb hőmérséklet 17-21 fok között alakul, csapadék nem valószínű.

Szombat hajnalban is előfordulhat néhol talaj menti fagy, de ekkor már általában 3-9 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A nap folyamán 23-26 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Vasárnap még melegebb lesz, a hajnali 3-9 fokról délutánra 26-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A hétvége mindkét napján napos idő várható, csapadék nem valószínű – mondta a meteorológus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.