A Twitter mentette meg a halálraítéltet

Az egyik esküdt a tárgyalás során Twitteren tette közzé az ügy részleteit, a másik pedig elszunyókált, ezért a bíróság új tárgyalást írt ki Erickson Dimas-Martinez számára, aki emberölésért ül, és halálbüntetés vár rá.

Dimas-Martinezt egy 17 éves fiú kirablásáért és meggyilkolásáért küldték az arkansasi siralomházba 2006-ban.

A férfi most egy időre fellélegezhet: új tárgyalás elé néz, mivel az egyik esküdt a hosszadalmas folyamat során unalmában a Twitterre írogatott, és többek közt szót ejtett a tárgyalás részleteiről és magáról Dimes-Martinezről is – adta hírül a Huffingtonpost.

A bíró, miután kiderült, mit művel a szóban forgó esküdt, Randy Franco, figyelmeztetésben részesítette. A férfi először elnézést kért, később azonban nyugodtan írta tovább a tárgyalásról szóló posztokat: kevesebb mint egy órával azelőtt, hogy a bíró bejelentette volna az ítéletet, a következőt posztolta: Bevégeztetett. Volt, hogy magáról a bíróságról és az esküdt-léttel járó "nehézségekről írt", megjegyezte például azt is, hogy pocsék a kávé.

Dimas-Martinez ügyvédje másik esküdtre is panaszkodott: volt, aki elszunyókált, ahelyett hogy figyelt volna.

Hála az esküdteknek, a 26 éves gyilkos még egy darabig biztosan életben marad. A bíróság azzal indokolta az ítélet semmisnek nyilvánítását, hogy egy esküdt esetében teljességgel etikátlan, hogy nyilvánosságra hozza a tárgyalás részleteit, esetleg állást foglaljon a nyilvános ítélethirdetés előtt.

Az esetnek köszönhetően pedig egészen biztosan szigorítani fogják a mobilok használatát az arkansasi bíróságokon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.