A túl sok televíziózás árt a spermáknak

Egy új tanulmány szerint a televíziózás hatással van a férfiak spermájának mennyiségére. Azok ugyanis, akik hetente 15 órát mozognak, aktív életet élnek, 73%-kal több spermával rendelkeznek, mint akik otthon ülnek és tévéznek.

Korábbi tanulmányok arról számoltak be, hogy a túl sok sport árt a spermáknak, ugyanakkor a szakemberek profi sportolókat, kerékpárosokat és távfutókat vizsgáltak. Most azonban egy új tanulmány épp ennek ellenekezőjét állítja, és a tespedés veszélyeire hívja fel a férfiak figyelmét.

A legújabb kutatás szerint azoknak a férfiaknak, akik heti húsz óránál többet tévéznek, nagyjából feleannyi spermájuk van, mint azoknak, akik egyáltalán nem néznek televíziót - írja a Guardian.

A kutatók 222 férfi vizsgálatával jutottak erre a következtetésre. Az egészséges, 18 és 22 év közötti férfiakat 2009-2010 között figyelték meg, arra voltak kíváncsiak, hogy mennyi időt töltenek naponta tévézéssel, filmnézéssel, és mennyi időt szánnak a testmozgásra. A kutatásban résztvevők fele normál testalkatú volt, nem volt súlyfeleslege, négyből hárman pedig nem dohányoztak. A férfiak hetente 5 és 14 óra közti időt töltöttek mérsékelt vagy erőteljesebb testmozgással, és heti 4-20 órát ültek a televízió előtt. 

A szakemberek azt találták, hogy azok, akik tizenöt óránál többet mozogtak hetente, 73 százalékkal volt több spermájuk. Azt is megállapították, hogy akik húsz óránál többet tévéztek, azoknak 44 százalékkal kevesebb spermájuk van, mint azoknak, akik a legkevesebbet tévéznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.