A törzsvendég visszatér: amatőr kocsmabetörő Lepsényben

Betörése előtt terepszemlét tartott az elkövető egy lepsényi presszóban: ugyanazt a ruhát és hátizsákot viselte, amit később, amikor visszatért a helyszínre. Az illető – amúgy a talponálló törzsvendége - nem számolt a biztonsági kamerával. A rendőrség gyorsan elfogta, de az ellopott pénz nem volt nála. Addigra már eljátszotta.

Vasárnap éjszaka fél kettő körül érkezett a jelzés a rendőrségre, hogy ismeretlen tettes betört a lepsényi Vasút utcában lévő presszóba. Németh-Kész Mónika, a Fejér megyei főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a tettes a bejárati ajtó alsó kazettáját kivágta, majd azon keresztül bújt be a kocsmába. A kasszából háromezer, míg a pult alól további 50 ezer forintot vett magához.

A polgárdi rendőrőrs nyomozói a bejelentést követően azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. Ennek során kiderült, hogy a presszóban biztonsági kamera működik. Amikor a felvételeket visszanézték, a nyomozóknak feltűnt, hogy az elkövető ruházata és a nála lévő hátizsák egy az egyben megegyezik annak a fiatalembernek a ruházatával és táskájával, aki vendégként a korábbi képsorokon látszik.

Kiderült, hogy a férfi az éjszakai zárás előtt a helyiségben terepszemlét tartott, minden kijáratot végignézett. A nyomozók megmutatták a felvételeket a presszó alkalmazottainak, akik – mint egyik rendszeresen játékgépező törzsvendégüket – felismerték a férfit.

A 25 éves balatonfőkajári betörőt így már hétfő délután elfogták a polgárdi rendőrök. Az elkövetéskor használt ruházatát, valamint a betöréshez használt kést lefoglalták. Az 53 ezer forint készpénz azonban már nem volt nála: még a délelőtt folyamán eljátszotta a vasúton.

A férfit – aki korábbi betörése miatt januárban kapott egy év felfüggesztett börtönbüntetést – a polgárdi rendőrőrs nyomozói bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.