A tanyáján világított a lopott napkollektorokkal

Egy ismeretlen több, a buszmegállók esti és éjszakai világítását szolgáló napkollektort is ellopott Ópusztaszeren, a megszerzett eszközökkel a saját tanyáját "fényárba borító" tettest azonban a polgárőrök segítségével elfogták.

N. Rácz Judit, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének sajtóreferense elmondta, az első két lopás még október közepén történt, nem sokkal azután, hogy uniós támogatással elkészültek a falu új buszmegállói, melyek esti, éjszakai világítását napkollektorok segítségével oldották meg.

A helyi polgárőrség szinte azonnal akcióba lépett: járőrözéseik alkalmával külön figyelmet fordítottak a napkollektorok felkutatására. Eközben látóterükbe került egy helybéli lakos, de gyanújukat nem tudták bizonyítani. Tovább figyelték az illetőt, majd amikor újabb két berendezésnek "kelt lába", körbejárták a feltételezett elkövető falutól távol eső tanyáját. Itt meglátták, hogy a tanyatulajdonos este napkollektorokkal világít, s azonnal szóltak a rendőrségnek.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a napkollektorokat szakszerűen kiszerelő ópusztaszeri férfi ellen lopás bűntettének gyanúja alapján indított eljárást a Kisteleki Rendőrkapitányság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.