A szőrszobrászkodás nem férfias dolog

„Tragédia, tíz éve német nyeri a magyar bajusz kategóriát a Bajusz Európa Bajnokságon!” – olvasta Lakos Nóra, és felkapta a fejét. A téma megérintette. Milyen lehet az a Bajusz Európa Bajnokság? Hogyan készülnek a férfiak egy ilyen megmérettetésre? Milyen lehet bajszos férfiakkal csókolózni? – dokumentumfilmjében ezekre keresi a választ.

„Tragédia, tíz éve német nyeri a magyar bajusz kategóriát a Bajusz Európa Bajnokságon!” – olvasta Lakos Nóra, és felkapta a fejét. A téma megérintette. Milyen lehet az a Bajusz Európa Bajnokság? Hogyan készülnek a férfiak egy ilyen megmérettetésre? Milyen lehet bajszos férfiakkal csókolózni? A kérdések száma pedig nőttön nőtt, végül úgy döntött, górcső alá veszi a bajusz-témát és dokumentumfilmet készít.

Jön a Magyar Bajusz!
JÖN A MAGYAR BAJUSZ!

Egyszerre érdekes és humoros a téma, a stáb két éven keresztül követte a 17 fős Magyar Bajusz Társaság tagjait, akik közül végül négy kiemelkedő bajszos vált a film főszereplőjévé. A film a német és a magyar bajuszcsapat felkészülését és magát a bajusz EB-t követi végig. A természetes a fodrászolttal, a hagyományos az új technikai vívmányokkal küzd meg ezen a versenyen. A német versenyzők hetekkel az EB előtt stylist workshopon tanulják a pödrés technikáját, a tökéletes waxolást, a színpadi megjelenés tudományát. Ezzel szemben a magyarok felkészülés gyanánt összejönnek egy tanyán, pálinkáznak, és a magyar bajusz hagyományairól értekeznek. Úgy gondolják, a „szőrszobrászkodás” nem férfias dolog, a bajusz az élet természetes része, a magyar bajusz pedig pont olyan, ahogyan azt a magyar ember mindennap hordja. Nem kell hozzá se fésű, se wax.

Lakos Nóra különleges figurákat, érdekes történeteket és egy egészen furcsa versenyt mutat meg, a Magyar Bajusz című film március 4-én, vasárnap 19.30-kor debütál a Toldi Moziban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.