A szőnyeget csavard fel, ne magad a fára!

A „Tiszta fejjel” klipben, Lola, Tóth Gabi, Völgyesi Gabi, Puskás Peti, Márk, Molnár Tamás és Gáspár Laci közösen énekelt dalában egy végzetesnek ígérkező estét énekelnek meg. A klip végére az derül ki, hogy a végzetes autós kaland csak rossz álom.

Azonban a valóságban hétről hétre tucatnyi fiatal hal meg diszkóbalesetben. A rendőrség Tiszta Fejjel kampányának épp az (lenne) a célja, hogy „Ne haljon meg senki oktalanul.”

Az egyszerűsége ellenére az alkotók, de még inkább a rendőrök szerint slágergyanús dalt mostantól várhatóan rendszeresen adják majd a kereskedelmi rádiók, a lemezlovas-szövetség elnöke szerint a diszkókban is el-elhangzik majd a bulik vége felé.

Kérdés, egy átmulatott éjszaka végén hat-e a dal? Az elfogyasztott sörök, borok és akármik után Lola, Tóth Gabi, és a többiek el tudják-e érni, hogy a tetterős ifjak ne bizonyítsák be, hogy urai az alattuk berregő lóerőknek, s mit nekik hajtűkanyar, meg fizika.

Az egyszerű, alacsony költségvetésű film készítőinek jó szándéka, segítőkészsége – még, ha nem is szakadtak meg az erőfeszítéstől, hogy valami nagyot, és maradandót alkossanak – elvitathatatlan. Ők megtették, amit megtehettek. Ettől kezdve mindenki maga döntse el, akar-e címlapra kerülni a sokadik diszkóbaleset sokadik áldozataként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.