A sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ

A tartós sűrű köd miatt csütörtökre az ország tizenkét megyéjére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak szerdán az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki figyelmeztetést. Ezeken a területeken pár száz méteres lehet a látástávolság.

Mint írták, csütörtökre virradóra északkeleten nagy területen, másutt kisebb körzetekben alakulhat ki sűrű köd. Ennek nagy része napközben feloszlik, de északkeleten helyenként tartósan megmaradhat a köd.

Az előrejelzés szerint az éjszaka képződő köd megszűnése után főként az északi és keleti megyékben lesznek erősen felhős, párás területek, ott néhol jelentéktelen szitálás kialakulhat, másutt hosszabb időre is kisüthet a nap. A nyugati országrészben megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 8 Celsius-fok között várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.