A sunyi APEH-ellenőr és a jószívű boltos, avagy milliós bírság szívességért

Az eladó szívességből megvarrta a vevő elszakadt cipzárját, nem is akart pénzt kérni érte, a vevő erőszakoskodott, hogy legalább egy sörre valót hadd adjon. Később felfedte, hogy valójában adóellenőr, és mivel nem kapott számlát, a jószívű eladó ötvenezres, az üzlet pedig egymilliós bírságot kapott .

Egy pécsi rövidárukereskedés furcsa megbírságolásáról ír cikket a Dunántúli Napló szerdai száma. A riport szerint a boltba betért egy hölgy, aki azt kérte az ott dolgozó férfitől, hogy varrja meg gyermekének kabátján a kiszakadt cipzárat.

Az eladó a nő hosszas nógatására megvarrta a cipzárat, és nem kért érte pénzt, ám a kuncsaft erőltette, hogy hadd fizessen. A férfi azt mondta, adjon 150 forintot, mert az elég egy sörre. A nő fizetett, majd miután a varrásról nem kapott számlát, felfedte, hogy: ő egy APEH ellenőr. Az eladót 50 ezer, a bolt tulajdonosát pedig egymillió forintra bírságolták.

A lap által megkérdezett jogi szakértő a bírságot aggályosnak és túlzottnak tartja, mivel az eladó tulajdonképpen szívességet tett, s nem az üzlet profiljába vágó tevékenységet végezve mulasztotta el a számlaadást. Az APEH adótitokra hivatkozva nem nyilatkozott a konkrét esetről.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.