A Rubik-gömb hódító útra indul

Rubik Ernő új játéka, a Rubik's 360, a Bűvös kockához hasonló sikerre számíthat. A játék hamarosan világhódító útra kelhet.

Február 5-én, csütörtökön mutatják be Rubik Ernő új találmányát, a Rubic's  360 nevű játékot. Brit és amerikai sajtóhírek szerint a bemutatót  Németországban tartják a Nürnberg Toy Fair nemzetközi  játék-szakkiállításon.

A Rubik-termékek Magyarországon kívüli gyártási és terjesztési jogaival rendelkező londoni Seven Towns májusra tervezi  a termék piaci bevezetését. David Hedley Jones, a cég alelnöke  szerint a Rubik's 360 nem vetélytársa, hanem kiegészítője lesz a  bűvös kockának, a Rubik-márka piaca így tovább bővül.

"Az új kirakós  játék még szélesebb és még inkább nemzetközi közönséget ér majd el,  mint az eredeti kocka" - mondta Hedley Jones a nürnbergi szakmai  vásárra időzített bemutató kapcsán a toynewsmag.com hírportálon  megjelent összeállítás szerint.

A budapesti Rubik Stúdió munkatársai az MTI kérdéseire azt  választolták, hogy legkorábban kedden tudnak tájékoztatást adni a  játékról.
A brit The Daily Telegraph szerint Rubik Ernő új találmánya  hasonló kihívás elé állítja a játékost, mint a bűvös kocka: a  feladat egyszerű, de csak egy megoldás van, amelyet nagyon nehéz  megtalálni.

A Rubik's 360 összesen három, átlátszó műanyagból készült  gömbhéj egysége, amelyben színes golyók vannak. A hat golyót a külső  gömbhéjon lévő mélyedésekbe kell eljuttatni a belső gömbből a  héjakon elhelyezett lukakon keresztül. A golyók végállomása a  megfelelő színű mélyedés a külső héjon.

A londoni lap felkérésére Dan Harris kétszeres brit  bűvöskocka-bajnok tesztelte a játékot. Első nekifutásra két nap  alatt talált rá a megoldásra, másodszorra néhány óra alatt juttatta  a megfelelő helyre a golyókat, a harmadik kísérlet pedig pár perc  alatt sikerült.

"Lebilincselő játék. Ha az ember egyszer elkezdi,  akkor nehezen tudja letenni, és éppen ez a bűvös kocka  népszerűségének egyik fő oka. Nagyon úgy tűnik, hogy a 360-ból is  világraszóló siker lehet" - mondta Harris a The Daily Telegraph online kiadásában megjelent beszámoló szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.