A rendőrségen keresett menedéket az évekig bántalmazott kamaszlány

A siófoki rendőrségre menekült, és feljelentést tett egy 16 éves lány, akit nevelőapja három éven keresztül rendszeresen megerőszakolt, és családjával együtt rettegésben tartott - számolt be az esetről Horányi János, a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján, Siófokon.

A lányt - az édesanyjával és a húgával együtt - a múlt hét végén fegyverrel üldözte el nevelőapja nyimi otthonukból. Elmondása szerint egy ideig a környéken bujkáltak; segítséget nem mert kérni telefonon, nehogy a mobilja fénye lebuktassa őket.

A rendőrök elfogták a 38 éves nevelőapát, aki büntetett előéletű: orvvadászat és súlyos testi sértés miatt volt már elmarasztalva. Négy, illegálisan tartott lőfegyveréből eddig két golyós és egy sörétes vadászpuskát találtak meg, és több szarvastrófeát is lefoglaltak a lakásán.

A középiskolás lány feljelentése szerint nevelőapja, aki tizenhárom éve él édesanyjával, és neveli őket a húgával, három éve nagyon megváltozott. Azóta szinte napi rendszerességgel megerőszakolta őt, olykor felvételt is készített az aktusról. A családot fegyvereivel és veréssel tartotta rettegésben.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen a nevelésére, felügyeletére bízott személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés és lőfegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás. A nyomozás során felmerült, hogy a férfi rendszeresen orvvadászott, amelynek során lehettek bűntársai is. A nyomozás kiterjed az anyára is, annak kiderítésére, hogy mennyiben terheli felelősség gyermekének veszélyeztetése miatt.

A siófoki kapitányság bűnügyi osztályvezetője beszámolt egy októberi esetről is a sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy feljelentés után egy nappal elfogták azokat a csalókat, aki egy raktárból tizenötmillió forint értékű márkás sportruházati terméket vittek el jogtalanul. A két középkorú gödöllői férfi egy sportruházati termékeket forgalmazó cég siófoki üzletében volt alkalmazott, míg el nem bocsátották őket. Ezután egy fővárosi raktárból - ahol nem tudtak arról, hogy már nem dolgoznak a cégnél - átvettek egy, a korábbi munkahelyük által megrendelt szállítmányt. A rendőröknek az áruk harmadát sikerült lefoglalniuk a csalás miatt időközben előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottak lakásán. Addigra tízmillió forint értékű sportcipőn, sporttáskán, pólón már túladtak a tényleges ár ötödéért-harmadáért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.