A rendőrség állítja: jól mérnek a traffipaxok, csak újak

Az ötven új rendőrségi mobil sebességmérő készülék a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által hitelesített, azok mérési pontosságuk ellenőrzött - állítja a rendőrség.

Tekintettel arra, hogy a rendőrség számára is új mérési módszert vezettek be, ezért a rövid használati idő alatt, elhamarkodott és felelőtlen kijelentés a rendszert rosszul vagy tévesen működőnek nevezni - olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, a használat során a rendőrség részéről tett eddigi észrevételek a különböző forgalmi körülmények közötti alkalmazhatóságra, a készülék kezelésére és az ügyvitelt megkönnyítő funkciókra vonatkoztak. Nem érintették a végzett mérések pontosságát, illetve a dokumentált jogsértések bizonyíthatóságát.

A rendőrség a korábban használt sebességmérő eszközöknél is a kiértékelésre alkalmas, a jogsértést egyértelműen bizonyító felvételek alapján kezdeményezett eljárást. Ezt a gyakorlatát az új mérőkészülékek rendszerbe állításával sem kívánja megváltoztatni - olvasható.

Az MTV Híradója kedden azt közölte, rosszul működnek az új rendőrségi traffipaxok, gyakran téved az 50 új készülék az eljárás elindításához szükséges adatokban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.