A Rába több szakaszán első fokú készültség van

A Rába újabb áradása miatt a folyó több Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán első fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője, Németh József elmondta: a megyében reggel hat órától Rábacsécsény, Árpás, Répceszemere, Gyirmót, Koroncó, Mérges, Kisbabot, Mórichida térségében lépett életbe első fokú árvízvédelmi készültség.

Jelenleg Árpásnál árad a folyó, ott az éjszakai órákra várják a tetőzést. Délelőtt 369 centiméteres volt a vízállás, a legmagasabb szintet 370-390 centiméter közé várják. A tetőzés után minden szakaszon lassú apadás várható.

A Rába, a Répce és a Marcal vízgyűjtő területén az elmúlt 24 órában nem esett, és a következő tíz napban sem várható jelentősebb mennyiségű csapadék.

A Rába áradása miatt lezárták a hidat két Győr-Moson-Sopron megyei település, Bodonhely és Kisbabot között. A közútkezelő tájékoztatása szerint pénteken délutántól előreláthatóan három napig tart a hídzár, amely - mivel mindkét település másik irányból is megközelíthető - nem okoz fennakadásokat.

Szintén a Rába magas vízállása miatt lezárták a 84123-as jelű alsóbbrendű út mintegy 300 méteres szakaszát Szany és a veszprémi megyehatár között.

A folyó áradása miatt Veszprém megyében lezárták a 84123-as jelű összekötő utat a veszprémi megyehatár és Várkesző közötti több mint 700 méteres szakaszon, valamint a 8412-es jelű mellékutat Kemeneshőgyésznél.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.