A pilóták hibája okozhatta az Air France gép katasztrófáját

A The Wall Street Journal szerint a sebességmérők hibás működése elterelte a pilóták figyelmét a gép más létfontosságú rendszereinek működéséről.

A pilóták hibája okozhatta az Air France légitársaság gépének katasztrófáját 2009-ben, legalábbis erre utal a repülő fekete dobozaiból nyert információ előzetes vizsgálata - értesült a The Wall Street Journal című amerikai napilap.

Az újság szerint a sebességmérők hibás működése elterelte a pilóták figyelmét a gép más létfontosságú rendszereinek működéséről. Miközben a repülő turbulens légáramlatokon ment át, a pilóták nem tartották be az ilyen esetekre vonatkozó előírásokat, nem szabályozták például kellőképpen a gép tolóerejét.

A francia légitársaság 2009. június 1-jén Rio de Janeiróból Párizsba tartó járata az Atlanti-óceánba zuhant. A gépen 228-an - köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar - utaztak. A katasztrófát senki sem élte túl.

(hirado.hu)

A brazil haditengerészet  begyűjti az Air France  szerencsétlenül járt gépének függőleges vezérsíkját az Atlanti-óceán vízéből 2009. június 8-án
A brazil haditengerészet begyűjti az Air France szerencsétlenül járt gépének függőleges vezérsíkját az Atlanti-óceán vízéből 2009. június 8-án
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.