A pázsitfűfélék és a csalánfélék nehezítik az allergiások életét

A pázsitfű- és csalánfélék okozzák most a legtöbb kellemetlenséget az arra allergiásoknál - közölte Facebook-oldalán az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának jelentése szerint a hét elején átmenetileg alacsonyabb volt a pollenterhelés, szerdától azonban ismét erősödött - írták. 

Az eddig beérkezett adatok alapján a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben, koncentrációjuk Budapesten, Miskolcon, Pécsen és Zalaegerszegen is magas szintet ért el. Kis mértékben csökkent a pázsitfűfélék pollenszórása,  virágporát így is jellemzően közepes, illetve a hét közepén Miskolcon és Zalaegerszegen ismét magas koncentrációban monitorozták. 

Tüneteket okozó szintet mértek még Miskolcon és Pécsett a bálványfa virágporából, alacsony koncentrációban pedig jelen volt még a csapdákban az útifű, a fenyőfélék, a hárs, a lórom, a libatopfélék, a bodza és az ernyősvirágzatúak pollenje. A kültéri allergén gombák mennyisége közepes, Miskolcon és Szegeden magas, Zalaegerszegen szerdán nagyon magas szintet ért el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.