A partjelző halála után vádat emelnek focisták ellen Hollandiában

Három fiatal, 15-17 éves focista ellen emelnek ma vádat egy hollandiai bíróságon, miután megvertek egy partjelzőt, aki aztán hétfőn elhunyt a kórházban - jelentette a Reuters.

Az eset még múlt szombaton történt az Amszterdamhoz közeli Almerében, ahol a helyi ifjúsági csapat, a Buitenboys mérkőzött az amszterdami Nieuw Slotennel.

A 2:2-es döntetlenre végződött mérkőzés lefújását követően a Nieuw Sloten több játékosa is rátámadt a 41 éves Richard Nieuwenhuizen vonalbíróra. A férfire több ütést is mértek, aki két órával később rosszul lett, s a kórházba szállítás közben elvesztette eszméletét. Az orvosok mesterséges kómában tartották, ám kevesebb mint 48 óra elteltével a partjelző elhunyt.

A rendőrség először nyolc fiatalt hallgatott ki, majd közülük hármat őrizetbe is vettek.

Edith Schippers holland sportminiszter "rettenetesnek" nevezte, hogy ilyen történhet hollandiai sporteseményen. A Nieuw Sloten vezetősége közölte, hogy lemondják a csapat további részvételét az ifjúsági bajnokságban, s egész életükre eltiltják azokat a játékosokat, akiket a bíróság felelőssé tesz a halálesetért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.