A Palatinus strandon gyakorolt a magyar szörfös

Magyarországtól mintegy 2000 kilométerre, a franciaországi Seignosse partjainál rendezték meg az első magyar óceáni szörfbajnokságot, amelyet a férfiaknál Pinczes Csaba, a nőknél Rigler-Nemere Zsóka nyert meg.

A szabályok szerint a szörfösöknek a legmagasabb pontszám elérése érdekében a hullám legmeredekebb részén kell radikális, de mégis stílusos és kontrollált manővereket végrehajtaniuk. A zsűri továbbá pozitívan értékeli a sebességet, a saját fejlesztésű manővereket és a manőverek különbözőségét.

A bajnokságot eredetileg öt napra írták ki, az ideális időjárás kivárására, a versenyt e napok egyikén rendezték meg. Az Atlanti-óceán nem volt kegyes a jó hullámokra váró magyarokkal, az első három napon alig moccant a víz. A negyediken az időjárás átcsapott a másik végletbe, és egy ciklon óriási hullámai érkeztek a francia partokhoz erős szél kíséretében. Az ötödik napra az előrejelzés még nagyobb vihart, s még nagyobb hullámokat ígért, így végül a negyedik napon rendezték meg a bajnokságot.

A Franciaországban élő és helyi hullámokhoz szokott Pinczes Csaba a viharos körülmények között is megtalálta a tiszta hullámokat, és manővereivel az első körtől a döntőig jelezte, hogy ő ismeri legjobban a helyi vízmozgást. Ajtai András a Palatinus strand hullámain tanult kishullámos trükkökkel küzdötte magát a döntőig, ahol csak néhány ponttal maradt alul.

Szörfös a franciaországi Seignosse partjainál.
A surfer prepares for the 2008 Quicksilver German Championship at the Atlantic coast in Seignosse, Southern France, September 27, 2008. Nearly 200 German surfers will compete in the contest that will run till October 4. REUTERS/Hannibal Hanschke (FRANCE)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.