Az idegenek szebbnek látják a nőket

Drámai különbségek vannak aközött, hogy egy nő külsejét hogyan ítéli meg saját maga, és hogyan egy idegen. Ezt bizonyította be egy különös kísérlet, amelyben egy volt fantomképrajzoló művész készített nőkről portrékat, látatlanban.

Ahogyan a Dove globális kutatása kimutatta, a nők 80%-a irigyli valamelyik barátnőjét a külsejéért, és csupán 4%-uk tartja magát szépnek. A kozmetikai márka a negatív reklámüzenetek helyett önbizalomnövelő hirdetésekkel jelentkezik már évek óta. Ezekben a reklámokban a tökéletes alakú és hibátlan arcú nők helyett különféle korú és testalkatú, hétköznapi nőket szerepeltetnek, akik szeplősek, van rajtuk egy kis felesleg vagy éppen kicsit szabálytalan a fogsoruk.

A cég legújabb kísérletében azt igyekezett bebizonyítani, hogy a nők mennyire nem reálisan, a valósnál kevésbé esztétikusnak látják a saját külsejüket. Felkértek tehát egy neves rendőrségi szakembert, Gil Zamorát, aki korábban több mint 15 éven át készített fantomképeket a San José-i rendőrségnek. A férfi két portrét készített hét nőről: az elsőt a hölgyek saját szavai, míg a másodikat egy idegen elmondása alapján rajzolta, mindkét esetben természetesen látatlanban - írja a Daily News.

Először a nők meséltek a rajzolónak a külsejükről, elmondták, hogy néz ki az orruk, a szemük, az arcuk vagy a hajuk. Az egyéni beszámolón túl Zamora is faggatta őket az életkorukról, vagy a külsejük egy-egy részletéről. Ezután egy találomra választott idegen férfit kértek meg, mondja el, hogyan néz ki az illető nő, akit nem sokkal korábban látott életében először.

A elkészült portékat aztán egymás mellé helyezték, és megmutatták a nőknek, akik nagyon meghökkentek. Az ismeretlen elmondása alapján készült rajz ugyanis nemcsak hogy pontosabb, de a valósághoz jóval közelibb, így szebb is volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.