A nagylaki határátkelőn korlátozták a teherforgalmat

Az intenzív havazás következtében kialakult torlódás miatt kedd délelőttől korlátozták a teherforgalmat a nagylaki határátkelőhelynél, a Szlovénia és Olaszország irányába tartó kamionok nem léphetnek magyar területre - tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtóreferense az MTI-t.

Varga Márta közölte: a Nyugat-Magyarországon kezdődött, várhatóan elhúzódó intenzív havazás, illetve a hófúvások miatt megnehezedett a közlekedés. A szlovén hatóságok a teherforgalmat érintően korábban korlátozásokat vezettek be a rédicsi határátkelőnél.

A korlátozás miatt a magyarországi útszakaszokon torlódásokra lehet számítani. A rédicsi határátkelőnél, a M7 autópálya zalai szakaszán és az M70 autóútnál található pihenők már megteltek, sok száz kamion várakozik jelenleg is Magyarországon.

B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott ezért kedden 9 órától megtiltotta a nagylaki átkelőnél a Szlovénia és Olaszország irányába tartó 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek, különös tekintettel a veszélyes anyagot szállító járművek belépését magyar területre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.