A Miriane már nem tájfun, de pusztít

Nagy esőkkel és erős szelekkel érte el Vietnam középső partszakaszát hétfőn a Mirinae trópusi vihar, aminek következtében több mint 80 ezer embert kellett kimenekíteni a térségből.

Phu Yen tartományban az óránként száz kilométert is meghaladó szelekkel érkező vihar földcsuszamlásokat is okozott helyi idő szerint hétfő délután. Nagy esőzéseket okozott Phu Yenen kívül Binh Dinh tartományban is, de emberéletet eddig nem követelt a jelentések szerint.

A Mirinae a hét végén még tájfunként csapott le a Fülöp-szigetekre, s hat tartományban összesen húsz ember halálát okozta - a többségük vízbe fulladt -, mielőtt erejéből veszítve, trópusi viharrá szelídülve a Dél-kínai-tengeren át Vietnam felé vette útját.

Vietnam és a Fülöp-szigetek is csak most heveri még ki a Ketsana tájfun pusztításait, amely szeptemberben Manilában, a szigetország fővárosában az elmúlt negyven év legsúlyosabb áradását okozta. Vietnamban 160 embert ölt meg.

A Fülöp-szigeteken a Ketsana - két azt követő viharral együtt - több mint 900 ember haláláért volt felelős. A Mirinae pusztításakor még mintegy 87 ezren éltek átmeneti szállásokon, akik elmenekültek az előző viharok elől.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.