A Metallica is keresi a gyilkost

A banda egy videóval járul hozzá az FBI nyomozásához. El akarják kapni egyik rajongójuk gyilkosát. A lány a zenekar charlottesville-i koncertje után tűnt el 2009. október 17-én, holttestét 3 hónappal később találták meg.

"Bármely információ – nem számít, mennyire tűnik apróságnak – döntő fontosságú lehet a nyomozás szempontjából, és segíthet megoldani az ügyet" – mondja James Hetfield, a zenekar frontembere a nemrég nyilvánosságra hozott videóban.

A felvételt közzétették a Youtube-on, de az FBI honlapján is megtalálható.

A Metallica 2009. október 17-ei, charlottesville-i koncertje után egyik rajongójuknak, Morgan Harringtonnak nyoma veszett. A zenekar már akkoriban is mindent megtett, hogy segítsék a nyomozók munkáját (ötvenezer dollárt, azaz csaknem kilencmillió forintnak megfelelő nyomravezetői díjat ajánlottak fel), ám a tettest azóta sem találták meg.

A lány holttestét eltűnése után három hónappal találták meg mintegy 16 kilométerre a koncert helyszínétől. Míg akkor viselt pólóját megtaláltak a környéken egy épület előtt, a fényképezőgépének és a kristály nyakláncának nyoma veszett.

Eltűnése előtt szemtanúk állítása szerint stoppolt.

Az FBI információi alapján a gyanúsított másik bűncsekeménnyel is kapcsolatba hozható. 2005-ben, Fairfax Cityben egy a zöldségestől hazafelé tartó nőt támadtak meg, hátulról megragadták, egy sikátor mögé rángatták és szexuálisan bántalmazták. Az akkor és a 2009-ben talált eseteket a gyanúsított DNS-e kapcsolja össze.

Harrington családja nagyon reméli, hogy a mostani videós felhívás eredményre vezet, és felbukkan valaki, aki eddig nem ismert részletekkel szolgálhat Morgan halálával kapcsolatban. "A célunk az, hogy elkapjuk ezt az embert, és megmentsük a következő lányt, mert ez egy igazi ragadozó" – idézte Morgan Harrington anyját a Huffington Post.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.