A mentők szállították kórházba a zöldhatáron érkező gyerekeket

A mentők szállították kórházba azokat a gyerekeket, akik csütörtökre virradóra apjukkal lépték át a zöldhatárt Röszke közelében; az egyik kisgyereket újra kellett éleszteni - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A rendőrség segélyhívó számára hajnali fél kettőkor érkezett bejelentés arról, hogy egy szerb férfi egyéves kisfiához és hároméves kislányához kér segítséget - mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint kiderült, a szerb férfi az éjszaka illegálisan lépte át a magyar határt gyermekeivel, akik a nagy hideg miatt teljesen kihűltek.

A Tisza-töltésnél jártak, amikor az apa úgy döntött, gyermekeit hátrahagyva a közeli Röszkére megy segítséget kérni.

A segélyhívás után a szegedi határrendészek a férfi és gyermekei felkutatására indultak. Amikor megtalálták őket, a gyerekek állapota kritikus volt, így a határrendészek azonnal mentőt hívtak. A két gyermek közül a kislány állapota volt a rosszabb, őt kórházba szállítása után újra kellett éleszteni - tudatta a szóvivő. A gyerekek állapota jelenleg stabil.

A szerb állampolgárral szemben gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.