A második zsiráf talán megúszhatja

Ramzan Kadirov, a csecsen elnök szívesen befogadná a hétéves Mariust. Mint írja, magánállatkertjében gondoskodnának róla, jó életkörülményeket biztosítanának számára.

Nagy port kavart Marius, a másfél éves zsiráf esete a hét elején. Az egészséges állatot vasárnap a koppenhágai állatkertben megölték, majd tetemét a látogatók szeme láttára koncolták fel és vetették oda az oroszlánok és tigrisek elé.

Alig néhány nappal a történtek után a nyugat-dániai Videbaekben lévő Jyllands Park Zoo is jelezte, hogy ők is meg akarnak szabadulni az egyik hétéves zsiráfbikájuktól. Ironikus módon ezt az állatot is Marisunak hívják, és mostanáig nagyon úgy tűnt, hogy hasonló sorsra jut, mint névrokona.

Tegnap azonban Ramzan Kadirov csecsen elnök Instagramján azt írta, ő nagyon szívesen befogadná az állatot, magánállatkertjében megfelelő életkörülményeket biztosítana számára. Az elnök, akit azzal vádolnak, hogy többször megsértette az emberi jogokat és nem riad vissza a kínzástól sem, nagyon szereti az állatokat, gyakran fotózkodik kutyájával és magánállatkertje néhány lakójával is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.