A magyar UNICEF 35 milliót gyűjtött eddig a Fülöp-szigeteki károsultaknak

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány november 11-én kezdte meg az adományok gyűjtését és mindössze 2 hét alatt 35 millió forintot sikerült összegyűjtenie, amit egyenesen a rászorulóknak küld ki.

November 10-én az eddig mért legpusztítóbb tájfun csapott le a Fülöp-szigetekre. Mára már tudjuk, hogy a katasztrófa 13,2 millió ember érintett, ebből  5,5 millió gyermek. A katasztrófa sújtotta területen közel 4 millióan ideiglenes menedéktáborokban igyekeznek meghúzni magukat. Több mint egymillió ház vált lakhatatlanná és 628 iskola dőlt össze. Az UNICEF már a tájfun előtt kint volt a Fülöp-szigeteken egy földrengés miatt, így az újabb természeti katasztrófa után késlekedés nélkül munkához tudott látni. Jelenleg 124 UNICEF alkalmazott dolgozik a helyszínen, ahol élelemhez, gyógyszerhez, tiszta vízhez, higiéniás csomagokhoz, valamint az iskolakezdéshez szükséges alapfelszereléshez juttatja hozzá a rászorulókat – írja sajtóközleményében az UNICEF Magyarország.

Eddigi felméréseink szerint közel 100 millió dollárra van szükség ahhoz, hogy a Fülöp-szigeteki helyzet rendeződjön, így a gyűjtés természetesen még nem fejeződött be. A Fülöp-szigeteken a helyreállítási munkálatok hosszú-hosszú hónapokig el fognak még tartani. Az eddig beérkezett adományokból az UNICEF már 200 000 férfi, nő, és gyermek számára biztosított tiszta ivóvizet. Szétosztott 3 000 tisztasági csomagot több mint 18 000 ember számára. A WHO-val, és a helyi minisztériummal közösen pedig elindította az immunizációs kampányát kanyaró, és gyermekbénulás ellen.

Az adományokat továbbra is várják a 136 66-os adományvonalra, vagy az OTP 11705008-29913358-00000000 bankszámlaszámra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.