A magas sarkú magabiztosabbá és sikeresebbé tesz

A magas hölgyeket magabiztosabbnak, intelligensebbnek, függetlenebbnek, sikeresebbnek és gazdagabbnak tartják, ezért viselnek a nők előszeretettel magas sarkút - mondja Emma Kenny pszichológus.

A legtöbb nő tudja, hogy a magas sarkú cipő a legkevésbé kényelmes, stabil vagy praktikus viselet, mégis hordja azt, hiszen a szexi és dögös lábbelik növelik önbizalmukat, erre következtet Emma Kenny pszichológus, amikor a Compeed lábápolási cég megbízásából készített kutatás eredményeit elemzi.

A tűsarkú magabiztossá tesz
Hostesses wait on the floor at the LA Auto Show in Los Angeles November 17, 2010. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: BUSINESS TRANSPORT)

A cég 3792 nőt faggatott arról, hordanak-e magas sarkút, és ha igen, milyen magasságút vesznek fel szívesen.

Kiderült, hogy a brit nők kedvelik a legmagasabb sarkú cipőket Európában, ők átlagosan 8,5 centiméteres sarkakat választanak, utánuk következnek a spanyolok 8 centiméterrel, majd a dánok 7,6-tal, a németek 7 centivel és 6 centivel a franciák.

A brit nők fölénye valószínűleg annak tudható be, hogy ők általában alacsonyabbak, mint a franciák vagy a németek. "A brit nő ambiciózus fajta, és azt feltételezi, hogy ha felvesz egy 15 centis cipőt, akkor az valamilyen irányba el fogja mozdítani a karrierjét” – nyilatkozta a pszichológus a Daily Telegraph-nak

Az is kiderült azonban, hogy a dögös cipők korántsem okoznak örömet viselőjüknek. A válaszadók 50%-a mondta azt, hogy a magas sarkú okozta fájdalmat leginkább a fog - és fülfájáshoz tudná hasonlítani. A megkérdezett brit nők 65%-a pedig a szexi lábbelik okozta hólyagokat találták a legelviselhetetlenebbnek, ennek ellenére a világért sem mondanának le róla.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.