A Luppa-tavakban tilos a fürdés

A Budakalász melletti Luppa-tavak teljes területe üzemi terület, ezért ott fürdeni és jetskizni tilos - hívja fel a figyelmet a közelmúlt tragédiáira is emlékeztetve a Szentendrei Rendőrkapitányság.

A kapitányság illetékességi területén az idén nyáron eddig négyen fulladtak vízbe; a tragédiák egyik oka a tiltott helyen való fürdőzés volt - áll a kapitányság közleményében. Legutóbb július 11-én fulladt a vízbe egy fiú, aki a szülők tudta nélkül a Luppa-tavak egyik bányatavában tiltott helyen fürdött.

Bányató a Luppa-szigetnél.
Bányató a Luppa-szigetnél. Lehet, hogy kellemes, de tilos

A bányatavakban csak akkor lehet fürdeni, ha egy külön jogszabály szerint kijelölt fürdőhelynek minősülnek. Tiltott fürdőzésnek számít az is, ha valaki felfújható csónakkal, vízibiciklivel, matraccal megy a vízbe - olvasható a közleményben. A tilalmat megszegőket 20 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatják.

A bányatavakban fürdőzőknek a fertőzésveszélyen kívül a víz hirtelen mélyülésével és a vízfenéken lévő, esetleg sérülést okozó veszélyes tárgyak, drótok, alkatrészek felbukkanásával is számolniuk kell - figyelmeztet a Szentendrei Rendőrkapitányság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.