A legsikeresebb 30 alatti művészek

Tipográfusok, festők, dizájnerek, fotográfusok a Forbes magazin 30 év alatti Top 30-as listáján Művészet és tervezés kategóriában.

Mary-Kate és Ashley Olsen a legstílusosabb testvérpár a Vogue szerint, New York-i divatmárkájuk, a The Row óriási népszerűségnek örvend. Még Michelle Obama is beszerzett néhány ruhadarabot, melyet az amerikai tévénézők is megcsodálhattak Jill Biden show-jában. A héten a Forbes magazin a Top 30-ba is beválogatta az Olsen ikreket, mint az egyik legsikeresebb 30 alatti tervezőket.

Divattervezőként sikert sikerre halmoznak.
Actresses Ashley (L) and Mary-Kate Olsen arrive for the Metropolitan Opera's premiere of "Le Comte Ory" at Lincoln Center in New York March 24, 2011. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)

A lányok 2011-ben sikert sikerre halmoztak: gyümölcsöző divatbirodalmat hoztak létre, és most már olyanokkal említik őket egy lapon, mint Alexander Wang vagy Joseph Altuzarra. Utóbbi két fiatalember a sportból merített ihletet, kollekcióik hatalmas népszerűségnek örvendtek az idei New York-i divathéten. Joseph Altuzarra motoros dzsekibe öltöztette modelljeit, Alexander Wang ruhái a bicikliversenyzők öltözékére emlékeztettek. 

A 30 alatti Top 30-asok listáját a Forbes munkatársai, Linda Adams, Raquel Laneri és Hannah Elliott állították össze Chuck Close festőművész, a Los Angeles-i Kortárs Művészeti Múzeum (MOCA) igazgatója, Jeffrey Deitch, és Simon Doonan, a Barneys ruhaüzlet kreatív igazgatójának segítségével.

A listán olyan művészek kaptak még helyet, mint JR, aki ügyesen kombinálja a fotót a graffitivel, ő az első „photograffeur”. Nevét a világ Face 2 Face nevű projektjével ismerte meg. A fiatal művész filmes barátjával 2007-ben Izraelbe utazott, ahol azonos foglalkozású izraelieket és palesztinokat fotóztak, majd a két országot elválasztó falon egymás mellé plakátolták a képeket gigantikus méretben. A projekttel a művész a világ legnagyobb napilapjainak címlapjaira került, megjelentetett egy könyvet, és egyre több külföldi kiállításra hívták meg. 

Rajta kívül a Forbes kiemelkedőnek ítélte Nina Chanel Abney rajzművész, Lauren Geremia designer, Jessica Hische brooklyni tipográfus, illusztrátor és még sok más tervező és művész munkásságát.

A teljes listát ide kattintva tekinthetik meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.