A lecsó lesz a főfogás a hétvégén Szentendrén
Sárfi Gabriella a szeptember közepéig tartó hétvégi kulturális és kulináris fesztivál mostani rendezvényével kapcsolatban kiemelte: középpontjában ezúttal a lecsó áll, amely a számtalan magyar variáns mellett a cukkinivel és padlizsánnal készített ratatouille-t, azaz a francia lecsót, az olívaolajjal és Jambon de Bayonne sonkával készített Piperade Basquaise-t, azaz baszk lecsót vagy szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezett hegyi lecsót kínál, a helybeli lecsót pedig a szerb változat képviseli. Mellé bagócát (csicseriborsós lepényt) is készítenek - tette hozzá.
A nemzetközi gasztronómiai kínálat szombaton északi nemzeti étellel bővül. A Litvániából érkező néptáncegyüttes nemcsak hagyományait, de hazája ételkülönlegességét is bemutatja.
A város főutcájában péntektől vasárnap estig helyi és kézműves termékek vonulnak fel, a medvehagymakrémtől a kecskesajtokon és pástétomokon át a szarvaskolbászig - sorolta a szervező.
Sárfi Gabriella arra is felhívta a figyelmet, hogy a Dumtsa Korzó hétvégenként egyúttal a szentendrei és környékbeli művészek nyitott "bemutatóterme" is, a kávézók, éttermek teraszán és alkalmi pódiumokon pedig dzsessz, blues és latin zene szól délutántól. A gyerekek számára szabadtéri játszóházakat és kézműves foglalkozásokat tartanak.