A lecsó lesz a főfogás a hétvégén Szentendrén

Egyebek mellett francia, baszk, szerb és magyar lecsókülönlegességekkel várják a vendégeket ezen a hétvégén a szentendrei Dumtsa Korzón - mondta el az MTI-nek a program szervezője.

Sárfi Gabriella a szeptember közepéig tartó hétvégi kulturális és kulináris fesztivál mostani rendezvényével kapcsolatban kiemelte: középpontjában ezúttal a lecsó áll, amely a számtalan magyar variáns mellett a cukkinivel és padlizsánnal készített ratatouille-t, azaz a francia lecsót, az olívaolajjal és Jambon de Bayonne sonkával készített Piperade Basquaise-t, azaz baszk lecsót vagy szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezett hegyi lecsót kínál, a helybeli lecsót pedig a szerb változat képviseli. Mellé bagócát (csicseriborsós lepényt) is készítenek - tette hozzá.

A nemzetközi gasztronómiai kínálat szombaton északi nemzeti étellel bővül. A Litvániából érkező néptáncegyüttes nemcsak hagyományait, de hazája ételkülönlegességét is bemutatja.

A város főutcájában péntektől vasárnap estig helyi és kézműves termékek vonulnak fel, a medvehagymakrémtől a kecskesajtokon és pástétomokon át a szarvaskolbászig - sorolta a szervező.

Sárfi Gabriella arra is felhívta a figyelmet, hogy a Dumtsa Korzó hétvégenként egyúttal a szentendrei és környékbeli művészek nyitott "bemutatóterme" is, a kávézók, éttermek teraszán és alkalmi pódiumokon pedig dzsessz, blues és latin zene szól délutántól. A gyerekek számára szabadtéri játszóházakat és kézműves foglalkozásokat tartanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.