A lakók egy része visszaköltözhet a gázrobbanás után Bátonyterenyén

A két társasházat egy szerdán történt gázrobbanás után ürítették ki, amelyben egy 33 éves nő könnyebben megsérült.

A Nógrád megyei város polgármestere, Nagy-Majdon József (Fidesz) elmondta: a Liget út 22. szám alatti épületbe be lehet költözni, és a robbanás által érintett 24. számú ház alsó két szintjét is biztonságosnak nyilvánították; az Émász és a Tigáz megkezdte a szolgáltatások visszaállítását. A lakók jelenleg a házaknál várnak arra, hogy bemehessenek - tette hozzá.

A két kiürített épület lakói szerda éjjel ismerősöknél, rokonoknál aludtak. A polgármester közölte, az önkormányzat továbbra is felajánlja a segítséget azoknak, akiknek az elhelyezéséről később gondoskodni kell, öt lakás azonnal beköltözhető. A városvezető arról is tájékoztatott, hogy a 24. szám alatti társasháznak, valamint a lakók 80-90 százalékának van biztosítása.

Bátonyterenyén a Liget út 24. számú ház egyik második emeleti lakásában történt gázrobbanás szerdán, a robbanás idején csak egy kutya volt a lakásban. A balesetben az alsó szomszéd, egy 33 éves nő sérült meg könnyebben.

Noskó Zsolt, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-nek azt mondta: nem tudják még, mi okozta a robbanást, a tűzvizsgálat folyamatban van, és erre a munkára 45 nap áll rendelkezésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.