Kiengedik Michael Jackson gyilkosát

Nagy valószínűséggel heteken belül szabadlábra helyezik Conrad Murray-t, Michael Jackson egykori orvosát, mondván a Los Angeles-i börtönök és büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltak, és a doktornál keményebb bűnözőknek kell a hely.

November 29-én lesz egy éve, hogy Conrad Murray-t négy év börtönbüntetésre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölésért. Most azonban úgy tűnik, az orvos már az évfordulóját sem tölti a rács mögött, ugyanis helyhiányra hivatkozva ki akarják engedni.

Négy évet kapott Jackson orvosa
Dr. Conrad Murray looks towards Los Angeles Deputy District Attorney David Walgren (not pictured) as Walgren delivers his closing arguments during the final stage of Murray's defense in his involuntary manslaughter trial in the death of singer Michael Jackson, at the Los Angeles Superior Court November 3, 2011. Murray has pleaded not guilty and faces four years in prison and the loss of his medical licenses if convicted of involuntary manslaughter in Jackson's death. REUTERS/Kevork Djansezian/Pool (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT CRIME LAW TPX IMAGES OF THE DAY)

A hírt ügyvédje is megerősítette: "Remélem, hogy Conrad a karácsonyt már otthon töltheti. Már az is nevetséges, hogy egyáltalán börtönben van egy éve. Nem veszélyes, nem erőszakos, nem az a típus, akit vissza kellene tartani attól, hogy az utcára lépjen" – idézi Valerie Wasst a The Sun. Mint mondja, a praktizálástól már így is eltiltották, és csak időt és pénzt pazarolnak a fogva tartásával.

Conrad Murray-t jelenleg egy nagyobb méretű magánzárkában őrzik egészségi problémái miatt. Nemrég ugyanis a doktort kórházba kellett szállítani trombózis gyanújával.

Úgy tűnik tehát, hogy egészségi állapotára, valamint a Los Angeles-i börtönök és büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltságára hivatkozva az orvost hamarosan kiengedik, és a büntetéséből megmaradó három évet közmunkával tölti majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.