A hőség miatt sebességkorlátozás a miskolci vasútvonalon

A nagy hőség miatt sebességkorlátozást vezettek be a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon péntek estig - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Nem járnak a vonatok az észak-balatoni vonalon

Elromlott Balatonalmádi és Alsóőrs között a Tapolcára közlekedő motorvonat vezérlése, ezért a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon jelenleg áll a forgalom - közölte a Mávinform sajtóügyeletese szerda reggel az MTI-vel.

Vasúti átjáróban gázolt a vonat a békéscsabai vonalon

Gázolás miatt nem járnak a vonatok a békéscsabai vonal egy szakaszán, Szeged-Rókus és Algyő között, a rendőrségi helyszínelés idejére leállították a vasúti forgalmat a Szeged-Orosháza-Békéscsaba vonal érintett szakaszán.

Baleset a vasúti átjáróban, késések a Szolnok-Hatvan vonalon

A pótkocsis vontató a fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre.

A hőségriasztás miatt elmarad a kamionstop

A hőségriadó miatt a szakminiszter felfüggesztette a hétvégi kamionstopot - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 

A hőség lassítja a vonatokat

A nagy meleg miatt sebességkorlátozást rendeltek el a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalnak két, a Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza vasútvonalnak pedig egy szakaszán, a vonatok 10-20 percet késnek - közölte a Mávinform hétfő délután az MTI-vel.

A közlemény szerint a kelebiai vonalon Soroksár és Kunszentmiklós-Tass között óránkénti 50 kilométerre, Kunszentmiklós-Tass és Soltvadkert között pedig óránkénti 60 kilométerre csökkentették a vonatok sebességét. Sebességkorlátozást vezettek be a nyíregyházi vonal Hatvan és Mezőzombor közötti szakaszán is, ott óránkénti 80 kilométerrel közlekednek a szerelvények.

Mind a két vonalon 19 óráig tart a korlátozás - tették hozzá.

A tartós hőség miatt hétfőre is tizenöt megyére a legmagasabb fokú, piros, a többi, északkeleti megyére pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az országos tiszti főorvos által kiadott harmadfokú hőségriadó hétfő éjfélig van érvényben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
A NOL kiadója a Népszabadság zrt. © Minden jog fenntartva.