A Honvédkórház melegedőt alakított ki rászorulók számára

A rendkívüli időjárásra tekintettel a Honvédkórház 26 férőhelyes melegedőt alakított ki a rászorulók számára II-es számú telephelyén, a VI. kerületi Podmaniczky utcában - közölte az intézmény kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.

Miután a budapesti hajléktalanszállók péntek este megteltek, a hétvégén a Honvédkórház II-es számú telephelyén, egy használaton kívüli épület első emeletén rendeztek be melegedőt - mondta Pácserné Bozi Judit, hozzátéve, hogy már készen állnak, hétfő estére 26 embernek elegendő hideg vacsorával várják az embereket.

A rászorulók reggelire és vacsorára hideg élelmet, ebédre egy tál meleg ételt kapnak, ezen felül fejenként naponta két liter teát főznek számukra. Mindenkinek jut matrac, pokróc és párna, tehát az éjszakát is ott tölthetik. Ha bárki kórházi ellátásra szorul, természetesen azonnal intézkednek - fűzte hozzá.

A szálláson tartózkodók körülményeit a közegészségügyi felügyelet rendszeresen ellenőrzi, emellett egy szociális munkás, illetve egy nővér folyamatosan felügyeli őket, de a kórház szükség esetén pszichológust is biztosít - emelte ki a kommunikációs vezető.

Pácserné Bozi Judit közlése szerint a szállás bejárata a Dózsa György út 110. felől van, a betegutaktól, gyógyító egységektől teljesen elkülönített részen. A beléptetést a kórház őrző-védő szolgálata segíti, amely  egyúttal a szállás belső rendjéért is felel - tette hozzá a kommunikációs vezető.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfőn az MTI-vel azt közölte: elsősorban az esti-éjjeli órákban a fővárosban is havazni fog, 8-10 centiméternyi hótakaróra számítanak a szakemberek; Budapesten mínusz 8 fok várható kedden.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.