A helyszínen semmisítik meg a detonátort Székesfehérváron

A tűzszerészek kiszerelték a 203 milliméteres szovjet betonromboló gránát gyújtószerkezetét, és úgy döntöttek, hogy a detonátorát a helyszínen semmisítik meg – tájékoztatta az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön az MTI-t.

Várkonyi Melinda elmondta, hogy a megsemmisítés csak kisebb hanghatással jár majd.

Világháborús tüzérségi lövedék mellett áll egy rendőr a székesfehérvári Mancz János Óvoda kertjében
Székesfehérvár, 2013. július 18. Világháborús tüzérségi lövedék mellett áll egy rendőr a székesfehérvári Mancz János Óvoda kertjében 2013. július 18-án. A szovjet gyártmányú, 203 milliméteres romboló repeszgránátot július 17-én találták földmunkák közben. A tűzszerészek jelzései alapján 400 méter sugarú körben teljes zárást és kiürítést rendeltek el, emiatt tízezer embert kell átmenetileg kitelepíteni. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hozzátette: az óvodaudvar műszeres átvizsgálása megtörtént, a robbanótest mellett négy gyalogsági lőszert és üres hüvelyeket találtak. Más nagy robbanótest nem került elő.

Amint a megsemmisítéssel végeztek, a lezárást megszüntetik, a bombát pedig a várpalotai gyűjtőhelyre szállítják – mondta.

A Rákóczi úti Mancz János Óvoda kertjében földmunkák közben talált robbanótest miatt tízezer embert telepítettek ki Székesfehérváron. A kitelepítésben 260-an vettek részt: katonák, rendőrök és polgárőrök.

Dancs Norbert, a székesfehérvári járási hivatal vezetője szerdán elmondta, hogy a tűzszerészek jelzései alapján 400 méter sugarú körben teljes zárást és kiürítést rendeltek el. Az otthonukat átmenetileg elhagyni kényszerülők számára ideiglenes tartózkodási helyként a Vízivárosi és a Hétvezér Általános Iskolát, valamint a József Attila Kollégiumot jelölték ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.