Kimutatták a szalmonellafertőzést a Hankooknál

A Hankook rácalmási gyárában a múlt héten megbetegedettek közül a laboratóriumi vizsgálatok két betegnél kimutatták a szalmonellafertőzést; mindketten ápolásra szorultak - közölte a megyei tiszti főorvos csütörtökön az MTI-vel.

Müller Cecília, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve vezetőjének közlése szerint a vizsgálat további szakaszában azt akarják megállapítani, hogy esetükben mi okozta a baktériumfertőzést.

Közben folyamatosan végzik a többi 21 beteg székletbakteriológiai, és a 41 konyhai dolgozó szűrővizsgálatát is. Eredmény várhatóan a jövő héten lesz. A Hankook rácalmási gyárában a múlt hét pénteken 23-an betegedtek meg, s fordultak orvoshoz hasmenéssel, hányással, hasi fájdalommal és lázzal járó tünetekkel. Közülük kettőnél kórházi ápolás volt indokolt.

A megbetegedettek valamennyien paprikás szeletet fogyasztottak nokedlivel az üzem étkezdéjében a múlthét csütörtökön.  A megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága elvégeztette az ételminták és az úgynevezett törlékminták laboratóriumi vizsgálatát. Az első eredmények szerint az ételmintákban és az alapanyagokban nem volt kimutatható a szalmonella baktérium.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.