A gazdasági válság hat a párkapcsolatokra is

Egy régi nápolyi meglátás szerint a szexuális életet negatívan befolyásolják a gondok. A mostani globális gondok viszont pozitívan is hathatnak a párkapcsolatokra.

A világot sújtó gazdasági válság gondokozóként szűkítheti ugyanis a házastársi hűtlenségre csábító alkalmakat, vágyakat. Ugyanakkor ellenkező hatást is kiválthat. Gary Becker Nobel-díjas amerikai közgazdász, aki tanulmányozta a mikrogazdaság területén a piachoz kötött emberi magatartásokat és kölcsönhatásokat, jelzi, hogy a recesszió mindig olyan tényező, amely növeli a válások számát, mert a hirtelen és drasztikus jövedelemcsökkenés rontja a párok közötti viszonyt, vitákat gerjeszt közöttük, és ezek a viták sok esetben olyan kiadásokhoz vezetnek, amelyekből a válóperes ügyvédek profitálnak - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Érdekes jelenség az is, hogy mind Európában, mind az Egyesült Államokban már régebben elvált párok fordulnak újra ügyvédhez, mivel megváltozott anyagi helyzetükre hivatkozva meg akarják változtatni a feleség- vagy a gyerektartás összegét.

Londonból származik viszont az a hír, hogy a bankvilágban akad néhány olyan tisztviselő, aki kihasználja a válságot és munkahelye elvesztését arra, hogy "gazdaságosan" szabaduljon meg feleségétől, hiszen bizonyítani tudja a bíróság előtt: nincsen jövedelme és a boldog idők megtakarításait is felélték már.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.