A G-pont igenis létezik, megtalálta egy orvos

Dr. Adam Ostrzenski nőgyógyász azt állítja, végre megtalálta a titokzatos G-pontot a női hüvelyben. Az idegekkel gazdagon átszőtt "gyönyörgomb" 8,1 milliméter hosszú és 3,6 milliméter széles.

A Journal of Sexual Medicine szaklapban jelent meg egy cikk, melynek írója, Dr. Adam Ostrzenski, a floridai St. Petersburg-i Nőgyógyászati Intézet nőgyógyásza azt állítja, megtalálta a G-pontot – adta hírül a Telegraph.

Mint írja, anatómiailag kimutathatóan létezik ez a nehezen megfogható struktúra, amely mindössze egy 8,1 milliméter hosszú, 3,6 milliméter széles, jól körülhatárolható zsákszerű valami, mely a hátulsó gátmembránon található.

"Ez a tanulmány megerősíti a G-pont anatómiai létezését, s ez a női nemi működés jobb megértéséhez és javításához vezethet" – összegzi állítását Dr. Ostrzenski. Mint a Mirror nevű brit lap írja, a nőgyógyász számos sebészi beavatkozás és boncolás után, végül egy 83 éves nő testének feltárása közben bukkant rá az apró, zsákszerű, könnycsepp alakú szövetdarabra.

A titokzatos pontot azóta keresik nagy erőkkel a tudósok és az "amatőr műkedvelők", hogy az 1950-es években Ernest Gräfenberg német nőgyógyász vizsgálataiban említést tett a később róla elenvezett G-pont létezéséről. Az azóta eltelt évtizedek alatt a pont utáni hajsza nem hozott egyértelmű eredményt, sokan állították, hogy a gyönyörgomb pusztán a nők fantáziájában él.

Dr. Ostrzenski felfedezése, noha mérföldkőnek számít, valószínűleg még nem tett pontot az ügy végére, és a már-már misztikus szövetdarab körüli viták ezzel nem érnek véget.

 

 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.