A Fishing on Orfű a legjobb

Magyarország az utóbbi években fesztivál-nagyhatalom lett, szinte minden településen, a legkülönfélébb apropóból tartanak fesztiválokat. Hogy melyik a legjobb, nehéz lenne megítélni, de a zenészek a Fishing on Orfű mellett tették le a voksot.

A Fair Play kezdeményezés jegyében a ProArt Szövetség a fesztiválokon fellépő magyar előadókat faggatta arról, hogy a kb. harminc kisebb-nagyobb zenei fesztivál közül ők melyiket tartják a legjobbnak, a leginkább zenészbarátnak; hol működik legprofibban a szervezés és a lebonyolítás, hol kapják a legjobb, legkorrektebb bánásmódot a szervezők és a személyzet részéről, egy szóval: hol érvényesül legjobban a zenei Fair Play.

Az 562 előadó közül végül körülbelül 100-an adták le voksukat, a többség pedig a Fishing On Orfűt találta a legjobbnak. A csodás környezet, a backstage és az öltöző a zenészek szerint itt a legmegfelelőbb, ugyanakkor a Voltot és a Hegyalját is nagyon szeretik. Előbbi egyébként a technikai feltételek (hang, fény, színpadmester, színpadi átállás gördülékenysége) mindegyike terén a legmagasabb összpontszámot kapta, míg utóbbinál a biztonsággal és az elszámolások pontosságával voltak a legelégedettebbek a fellépők.

A díjat október 5-én, szombaton este, a Hangfoglalás kiállításon rendezett "Zenélni!" díjátadó est keretében adták át. Lovasi András, a Fishing on Orfű szervezője személyesen ugyan nem tudott megjelenni a rendezvényen, de telefonon elmondta, nagyon örülnek a díjnak, és úgy érzik, leginkább a közönségnek tartoznak ezért köszönettel. Mint mondta, a fantasztikus publikum jóvoltából a fellépők is nagyon jól érzik magukat, így óriási bulikat csinálnak. E mellett ahogy a szavazók, úgy ő is a csodás környezetet méltatta. "Igazából annyira sok jó dolog adott nálunk, hogy ezt csak elrontani lehetne - és úgy tűnik, szerencsére nem rontjuk el" - mondta a Kiscsillag frontembere.

A nagyobb, népszerűbb fesztiválokon túl a fellépők szívesen muzsikálnak az alsóőrsi Open Roadon és a tatai Víz Zene Virágon is.

A felmérés alapvetően pozitív képet fest a zenészek és a fesztiválszervezők kapcsolatáról. Általános, szinte minden fesztiválra érvényes kifogásokat elsősorban a backstage és a catering területén fogalmaztak meg a zenészek. Van, ahol öltöző egyáltalán nem állt rendelkezésre, máshol saját bevallásuk szerint még egy palackos vizet sem kaptak a színpadra.

Elnézve a teljes listát, melyet ide kattintva tekinthetnek meg, feltűnő, hogy sem a Sziget, sem a Balaton Sound nem szerepel a legalább öt fellépő által véleményezett fesztiválok között. Ennek számos oka lehet, többek közt az például, hogy a Sound inkább az elektronikus zenéről szól.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.